De juiste keuze maken tijdens het kopen van een wastafelkraan

Je hebt je badkamer of toiletruimte opgeknapt en zoekt momenteel een douchekraan voor uw wastafel. Er zijn zoveel verschillende wastafelkranen te koop dat je soms niet direct goed weet welke je nauwkeurig moet selecteren. De onderstaande vragen helpen je op weg omtrent het aanschaffen van een wastafelkraan.

Zaken bij kopen wastafelkraan

1. Welke stijl wastafelkraan past uw meest in mijn inrichting?

Heb je een beperkt budget en hou je van soberheid? Dan is een standaard wastafelkraan de juiste beslissing. Zij zijn evenzeer voorhanden als eengreeps- of tweegreeps wastafelkraan (zie hieronder). In een nostalgisch of landelijk inrichting past een klassieke stijl kraan het beste. Klassieke wastafelkranen hebben mooie ronde vormen en stijlvolle grepen of knoppen. Moderne wastafelkranen bestaan juist strak vormgegeven. Vaak betreffen uw eengreepsmodellen. Een subcategorie geavanceerde wastafelkranen bedragen de minimalistische wastafelkranen. Zij zijn frequent vierkant van vorm en bezitten een futuristische uitstraling.

2. Welk materiaal vind je fraai?

Uw meeste wastafelkranen zijn van chroom. Kranen van het materiaal fonkelen mooi. Roestvrij staal is daarentegen mat van kleur en ietsje duurder. Uw voordeel van RVS is dat het bacterievorming bemoeilijkt. Extreem hygiënisch vanzelfsprekend. Supersteel wastafelkraan (van het handelsmerk Grohe) lijken op RVS. Deze zijn voorzien van een krasbestendige laag waarop geen vingerafdrukken achterblijven. Nikkel is het ideale materiaal voor een nostalgische wastafelkraan.

3. Wil ik een eengreeps of tweegreepswastafelkraan?

Tweegreeps wastafelkranen bezitten een aparte toevoer voor heet en koud water. Je regelt de temperatuur door zowel de knop voor koud water als heet water correct af te stellen. Tweegreeps wastafelkranen doen dit bovenal goed in klassieke interieurs. Eengreeps wastafelkranen worden dit beste verkocht door hun gemak. Je vindt ongecompliceerd de voor jou ideale temperatuur en kan de greep nadien in deze stand laten staan. Behoorlijk duurder zijn one toch wastafelkranen. Hiermee kan je met één of verscheiden tippen met je vinger de temperatuur van uw water regelen.

4. Is een in de muur ingebouwde wastafelkraan kopen een optie voor mijzelf?

Mits je een wastafel hebt met een waskom dan kun je het beste een in de muur ingebouwde wastafelkraan kopen. Alhoewel wandkranen enigszins duurder zijn dan staande wastafelkranen, beschikken zij twee belangrijke baten. Ten eerste is het wegens een ingebouwde kraan heen eenvoudiger schoonmaken dan rond een opbouwkraan. Rondom staande wastafelkranen vormt behoorlijk wat vuil en kalkaanslag dat veelal lastig te verwijderen door moeilijke hoekjes. Hier heb je met een ingebouwde kraan geen last van. Een tweede voordeel van een wandkraan is de luxe uitstraling die dit betreffende jouw badkamerinterieur geeft.

5. Is voor mij een hoge, lage of middelmatig wastafelkraan het handigste?

Tijdens een wastafel bestaan lage kranen de standaard. Een middelmatig kraan verstrekt desalniettemin meer gemak bij dit handen afwassen en is derhalve handig mits je even snel een drinkwaterflesje wilt vullen. Hoge wastafelkranen zijn een must als je kom op je wastafel hebt.

6. Hoe aanmerkelijk vind je de kwaliteit van een wastafelkraan?

De deugdelijkheid van een wastafelkraan wordt gedetermineerd door uw binnenwerk. Wastafelkranen bezitten standaard een kunststof binnenwerk. De duurdere wastafelkranen met een keramisch binnenwerk bestaan van hogere kwaliteit: ze zijn soepel te gebruiken, lekken minder gauw en gaan langer mee.

Uw hebt door dit antwoorden van deze dingen een goed plaatje van de wastafelkraan welke jij wilt aankopen. Neem een kijkje op www.installatievakwinkel.nl en koop uw ideale wastafelkraan.

Voor meer info :