Ticnology
Image default
Internet

Het aanleg van glasvezel bekabeling.

Wanneer u gebruik wilt maken een wifi verbinding moet er eerst en vooral een glasvezel bekabeling aanwezig zijn.  Het aanleggen van een glasvezel bekabeling gebeurt in verschillende stappen.

De eerste stap waar men zich bij bezig bij het aanleggen ervan, is dat men de glasvezelkabel in de straat moet aanleggen. Het is de bedoeling dat men dit met grote zorg doet want de glasvezelkabel kan scheuren  of breuken krijgen. Dit is zeer moeilijk om dit te ondervinden met het blote oog, daardoor maakt men gebruik van een OTDR meeting.  Via een OTDR meeting  kan men ook kijken of  de glasvezelkabel goed geïnstalleerd is en of er geen storingen zijn in de bekabeling.  Wanneer er een probleem is met de kabel en men moet deze herstellen, dan mag je deze in geen enkel geval aanraken met je huid of kledij. De herstelling mag alleen gebeuren met gereedschap speciaal ontworpen voor het herstellen van deze bekabeling. Daardoor is het natuurlijk belangrijk om  deze glasvezelkabels met grote zorg aan te leggen.

De 2de stap waar men zich mee bezig gaat houden om de glasvezelkabel van de straat tot aan de huizen te brengen. Hierbij gaan ze speciale boor gebruiken om een tunnel onder het huis te maken en dan word hier de kabel doorgestoken.

Bij de volgende en laatste stap moet u wel bij thuis aanwezig zijn.  De kabel moet door de buitenmuur naar binnen geboord,  u kan zelf kiezen op welk plaats dat u dit wilt. Dan word de glasvezelkabel  met een modem geconnecteerd.

Dit zijn de stappen die worden ondergaan bij het aanleggen van glasvezel. Zoals u kan opmaken uit de gesprek is dit geen makkelijk proces wat iedereen kan verwezenlijken. Daardoor is een bedrijf dat de nodige expertise bezit zeer belangrijk.  Een bedrijf dat instaat voor het maken( niet aanleggen) van glasvezel is Optinet.  Bij het maken van glasvezel zijn er verschillende technieken, de techniek die men meestal gebruikt is Brand-Rex.  Dit is een blaastechniek  voor het aanmaken van glasvezelkabels.

Voor meer info : http://www.optinet.nl/