Hoe lang duurt het dat mijn rijbewijs is ingevorderd na rijden met alcohol?

Heeft u de pech dat u bent betrapt op rijden onder invloed van alcohol, met het gevolg dat uw rijbewijs nu is ingevorderd? Dan is het logisch dat u wilt weten hoe lang het nog gaat duren voordat u uw rijbewijs weer terug kunt verwachten. Dit is afhankelijk van een paar verschillende factoren. Zo maakt het uit of u uw rijbewijs langer of korter dan vijf jaar geleden heeft behaald. Bij een beginnend bestuurder die het rijbewijs korter dan vijf jaar in zijn of haar bezit heeft ligt het maximale alcoholpercentage waarbij het rijbewijs ingevorderd wordt een stuk lager. Daarnaast is het van belang met wat voor factor u over de schreef bent gegaan. Hiervoor geldt, dat hoe meer alcohol u gedronken heeft, des te langer de rijontzegging duurt. Dit kan variëren van 6 maanden, oplopend tot maar liefst 18 maanden. Een advocaat bij Advocaat-Verkeersstrafrecht.nl kan u helpen om uw rijbewijs zo snel mogelijk terug te krijgen.

Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed van alcohol, en nu?

Natuurlijk weet u ook wel dat het niet bepaald verantwoordelijk, laat staan legaal, is om onder invloed van te veel alcohol achter het stuur te gaan zitten. Fouten maken is echter menselijk. Daarom kan het altijd voorkomen dat u toch een keer met een glaasje te veel op achter het stuur bent gekropen. Als u dan aangehouden wordt kan het zo zijn dat uw rijbewijs ingevorderd wordt als de hoeveelheid alcohol in bloed 2,5 keer de toegestane norm overschrijdt. In deze gevallen kunt u een advocaat die is gespecialiseerd in verkeersstrafrecht inschakelen bij Advocaat-Verkeersstrafrecht.nl om een klaagschrift in te dienen waarmee de kans dat u uw rijbewijs eerder terugkrijgt aanzienlijk wordt vergroot.

Een klaagschrift indienen wanneer uw rijbewijs is ingevorderd voor rijden onder invloed van alcohol

Het is heel goed voor te stellen dat u uw ingevorderd rijbewijs doof alcohol zo snel mogelijk wilt terugkrijgen. Om hiervoor te zorgen, kunt u de beslissing voor het invorderen van uw rijbewijs aanvechten door een klaagschrift in te dienen. Een advocaat van Advocaat-Verkeersstrafrecht.nl kan u helpen om een dergelijk klaagschrift op te stellen. In dit klaagschrift dient u aan te geven waarom u uw rijbewijs terug zou moeten krijgen. Binnen een paar weken krijgt u vervolgens een oproep voor een zitting bij de rechtbank waarbij de rechter zal beslissen of uw rijbewijs ingevorderd blijft, of dat u deze op grond van de door u aangedragen argumenten terug zou moeten krijgen. Dit klaagschrift kunt u overigens al meteen indienen nadat uw rijbewijs is ingevorderd.

Voor meer info :