Ticnology
Image default
Gezondheid

Hoe verzuring voorkomen?

Bijna elke sporter heeft er ooit mee te maken gehad dat je tijdens het uitoefenen van je sport dat je het gevoel hebt dat je geen kracht meer in je benen hebt, een pijn / branderig gevoel wat dus verzuring van je spieren is. Tijdens zware inspanningen hebben ze natuurlijk meer energie nodig   dan in rust toestand.  Koolhydraten zijn een belangrijk onderdeel  waar spieren hun energie uit halen omdat hier glucose in zit en dit is wat belangrijk is voor je spieren.  Je verbruikt  niet alleen maar glucose tijdens een intensieve inspanning maar er komen ook afvalstoffen vrij die ervoor zorgen dat er verzuring optreed.

Hoe je verzuring kan voorkomen gaan we hieronder uitleggen:

Hydrateren

1 van de belangrijkste dingen die je moet doen  tijdens het sporten is dat je genoeg moet drinken.   Tijdens het sporten ontstaat er dus melkzuur en melkzuur is oplosbaar in water wat dus betekend  dat je voldoende moeten drinken tijdens het sporten zodat je genoeg hydrateerd.  Men raad je aan om 500 ml water te drinken voordat je begint met sporten en tijdens het uitoefeningen  250 per 20 minuten.

Zuurstof

Zuurstof help ook voor het tegengaan van verzuring, let dus tijdens het sporten voldoende op je ademhaling. De beste methode is door je neus in te ademen en via je mond uit te ademen.  Zuurstof zorgt ook dat melkzuur oplost.

natuurlijke supplementen

Vitamines kunnen er ook voor zorgen dat het melkzuur afgevoerd wordt bij de spieren.     Meer specifiek vitamine  B1, deze kan je terugvinden in brood, vlees, melkproducten en aardappelen. Ook kan je voedingssupplementen bestellen via een online website waardoor ze ook gewoon bij jou thuis geleverd kunnen worden waardoor je niet speciaal nog eens naar de winkel moet.

Conditie

Daarbij is het ook belangrijk om op regelmatig basis te trainen en je conditie te onderhouden want hoe beter je conditie wordt zoveel te meer zuurstofrijke bloed kan in je spieren worden rondgepompt.

Voor meer info : http://www.oligo-pharma.nl/