Ticnology
Image default
Vakantie

Online visum Turkije aanvragen

Turkije vakantieland
Turkije is één van de meest populaire zon vakanties. Er komen jaarlijks miljoenen toeristen naar Turkije. Het is een ideale bestemming om heerlijk van de zon te genieten en om de prachtige plaatsen te bezoeken zoals Efeze en het bijzondere Pamukkale.

Reizen naar Turkije
U kunt op verschillende manieren naar Turkije reizen. Het vliegtuig is echter wel het snelst en het goedkoopst natuurlijk. Het vliegen duurt ongeveer 3 uur, het hangt af van uw bestemming in Turkije. Wanneer u naar Turkije gaat heeft u een visum nodig. Het visum is verplicht voor onder andere Nederlanders en Belgen.

Visum voor Turkije
Zoals net is vermeld; een visum heeft u nodig om in Turkije te mogen verblijven. Bij aankomst kunt u een visum kopen op het vliegveld. Hier staat een loket waar u het visum kunt bemachtigen. Nadat u het visum voor Turkije heeft gekocht kunt u door de paspoortcontrole en kunt u Turkije binnen. Het visum kost op het vliegveld € 25 en is 6 maanden geldig. Het visum kan meerdere keren in deze 6 maanden gebruikt worden. U kunt echter niet langer dan 90 dagen onafgebroken in Turkije verblijven. Na 90 dagen bent u dus verplicht om het land te verlaten. U kunt wel weer gewoon terug naar Turkije met hetzelfde visum, mits het binnen deze 6 maanden is.

Online e-visum aanvragen
Het visum Turkije online aanvragen bespaart veel tijd voor u als u in Turkije aankomt. U hoeft niet meer in die lange wachtrijen te staan bij het loket. U kunt direct doorlopen naar de paspoortcontrole. Het online aanvragen van een visum van Turkije is vrij eenvoudig. Het is in drie stappen geregeld. Als eerst moet u uw gegevens invullen zoals uw voornamen, achternaam en woonadres. Let er wel goed op dat u de juiste gegevens invoert, anders komt u niet langs de paspoortcontrole. Bijvoorbeeld uw voornamen en documentnummer moeten exact overeenkomen met uw paspoort of identiteitskaart. Wanneer u klaar bent met het invullen van uw gegevens, kunt u betalen. U komt bij een betaalsysteem waar u kunt betalen via iDeal of Mister Cash. Wanneer u heeft betaald krijgt u binnen 24 uur uw e-visum Turkije in uw postvak. Neem uw visum uitgeprint mee naar Turkije en laat hem zien bij de paspoortcontrole. Het is tevens ook mogelijk om het e-visum op uw telefoon te laten zien. Maar voor de zekerheid raden wij u aan om het visum uit te printen.

Voor meer info : https://visumvoorturkije.nl/aanvragen