Buitenverlichting voor een overkapping online kopen

Heeft u een prachtige veranda of carport maar weet u niet zeker welke buitenverlichting u wilt aanschaffen voor de overkapping? Het kiezen van de juiste LED-buitenverlichting voor een overkapping hoeft niet moeilijk te zijn met een vooraf gemaakt lichtplan. Ook als uw overkapping nog in aanbouw is, is het verstandig om alvast rekening te houden met welke soort LED-lampen u als buitenverlichting onder de overkapping wilt gaan gebruiken.

Vragen als: welke soort LED-verlichting is geschikt voor onder de overkapping, of moet buitenverlichting onder de overkapping waterdicht zijn, zijn goede afwegingen om van tevoren te maken. Aan de hand van deze vragen kunt u beter bepalen waar u de LED-lampen aan wilt brengen en welke stroomvoorzieningen u daarvoor nodig heeft.

Verschillende soorten buitenverlichting voor de overkapping

LED-buitenverlichting is verkrijgbaar in veel uitvoeringen. Dat geeft u de keuze om zelf te kunnen bepalen welk soort licht u graag onder de veranda, terrasoverkapping of carport wilt aanbrengen. Wilt u graag LED-spots die volledig wegvallen in de wand of vloer? Of kiest u liever voor dimbare LED-buitenverlichting die ook nog eens waterdicht is?

Daarnaast zijn er ook nog verschillen in armaturen van LED-verlichting. Welke u kiest, is geheel afhankelijk van uw persoonlijke smaak, en op welk soort materiaal de LED-lampen moeten worden aangebracht. De meeste overkappingen worden gemaakt van hout. Dit is een zeer geschikte en makkelijk te bewerken ondergrond voor het aanbrengen van buitenverlichting voor de overkapping.

LED-buitenverlichting en inbouwspots voor onder een houten tuinoverkapping

Als vanzelfsprekend is LED-buitenverlichting waterdicht. Zo krijgen weersinvloeden zoals water en vocht geen kans om schade aan de lampen toe te brengen en ontstaan er geen gevaarlijke situaties zoals kortsluiting. Buitenverlichting van LED geeft niet alleen een prachtige sfeer en ambiance onder de overkapping, maar is ook nog eens duurzaam en zuinig met energie. Zo bespaart u flink op de kosten terwijl u toch kunt genieten van goede buitenverlichting onder de overkapping.

In onze webshop vindt u een ruim assortiment LED-buitenverlichting in allerlei soorten en maten. Wilt u online buitenverlichting kopen voor onder de overkapping of veranda? Neem dan eens een kijkje in onze webshop. Hier kunt u niet alleen kiezen uit diverse soorten waterdichte LED-buitenverlichting, maar vindt u ook diverse LED-lampen die een sfeervolle verlichting onder de veranda mogelijk maken.

Voor meer info : https://www.ledlogic.nl/lampen-voor-onder-overkapping/buitenverlichting-overkapping

Schneider electric Merten genoeg keuze in schekelaars

Als u in huis met de elektra aan de gang gaat, zoals schakelmateriaal plaatsen, wilt u natuurlijk de beste kwaliteit schakelaars in huis halen voor een zo scherp mogelijke prijs. Tot de goed bekend staande merken schakelmateriaal behoort onder meer het topmerk Schneider Electric Merten. Dit schakelmateriaal staat bekend om zijn strakke en fraaie design en zijn robuustheid. Wie kiest voor Schneider Electric Merten schakelmateriaal heeft de garantie op een duurzaam merk, dat tegen een stootje kan 
 
De wortels van het bedrijf Schneider Electric gaan terug tot 1836, toen in Frankrijk een voorloper opgericht werd van deze onderneming. Aanvankelijk hield Schneider Electric zich vooral bezig met de ontwikkeling van elektrisch motoren en het ontwerpen van locomotieven. In de jaren 1980 nam Schneider Electric tal van andere bedrijven over en verbreedde de focus zich naar de hele energiesector, waaronder schakelmateriaal en andere producten op het gebied van energieopwekking en elektrisch materiaal. 
In het jaar 2006 volgde de overname van het Duitse energieconcern Merten, een bedrijf dat toen exact honderd jaar bestond en allerlei materialen en benodigdheden maakte voor de elektriciteitsmarkt. Tegenwoordig is Schneider Electric een internationaal leidende onderneming op het gebied van energiebeheerssystemen. Het hoofdkantoor van Schneider Electric is gevestigd in Rueil-Malmaison, een voorstad van Parijs. De afgelopen jaren maakte het bedrijf jaarlijks zo’n twee miljard euro winst. 

Het schakelmateriaal voor elektra van Schneider Electric Merten is van topkwaliteit. Dit merk kenmerkt zich voornamelijk door robuust gebouwde schakelaars, die tegen een stootje kunnen. Daarnaast heeft Schneider Electric Merten als voordeel dat de materialen van deze producent scherpgeprijsd zijn.

Ten slotte kunt u bij Schneider Electric Merten voor diverse modellen en ontwerpen terecht. De keuze qua soorten en uitvoeringen schakelmaterialen is groot. Neem nu een kijkje in onze webshop en bestel snel en eenvoudig jouw favoriete schakelmateriaal van dit Frans-Duitse topmerk, dat behoort tot de meest bekende merken schakelmateriaal dat op de markt verkrijgbaar is. Met Schneider Electric Merten weet u in elk geval zeker dat u gaat voor betaalbare kwaliteit!

Voor meer info : https://www.installatievakwinkel.nl/schakelmateriaal/merten

Creëer het sfeertje dat u wilt met de juiste tuintegels

Een sfeervolle tuin, dat is waar u naar op zoek bent. Tegelijkertijd wilt u ook functionele tuintegels, want het is niet iedere dag feest! Er zijn veel tuin- en terrastegels waarmee de buitenruimte een heel ander uiterlijk krijgt. De tuin kan bestraat worden maar het is ook mogelijk om delen van de tuin te betegelen met siertegels. Geef de tuin of het terras de gewenste look met bijvoorbeeld betontegels. De specialist in sierbestrating, MBI, biedt betonstenen met een hoogwaardige toplaag, die onder andere uit kleurechte en natuurlijke materialen bestaat. Met een breed assortiment aan texturen, kleuren en formaten hebben De Steenmeesters van MBI altijd tuintegels die bij u passen.

Het plaatsen van tuintegels geeft de tuin een unieke sfeer

Een tuin heeft een unieke sfeer nodig. Mensen mogen best weten dat het uw tuin is en dat u daar trots op bent! Bent u op zoek naar tuintegels in diverse soorten en maten? Kom dan naar De Steenmeesters van MBI. Een tuin is niet af zonder mooi bestrating. U heeft de mogelijkheid om te kiezen voor sierbestrating. Sierbestrating is mooi, functioneel en het biedt de mogelijkheid om uw tuin een modern, warm of juist klassiek karakter te geven. Kortom: tuintegels vormen de basis van de uitstraling en een tuin. De keuze is uitgebreid en voor iedere wens of levensstijl zijn er geschikte tuintegels te vinden!

Tuintegels: betontegels, terrastegels en siertegels

De keuze in tuintegels is enorm. De formaten kunnen bijzonder uiteenlopen en dan hebben we het nog niet eens gehad over de verschillende materialen. Sierbestrating realiseert de optimale balans tussen groen, woning en tuin. Met de juiste tuintegels creëert u een fraai looppad of terras waar u jarenlang van kunt genieten. Bekijk eens de mogelijkheden van De Steenmeesters van MBI. Zij hebben jarenlange ervaring en dragen graag een steentje bij aan een optimale tuinbeleving, waarbij duurzaamheid en kwaliteit voorop staan. De Steenmeesters van MBI geven u advies op maat en helpen u met het vinden van de juiste tuintegels. Daarnaast bieden zij naast tuintegels en stenen, ook een ruimte keuze aan tuinverlichting.

Voor meer info :

Perfect matchende bijzettafels

Volk over de vloer, heel wat glazen die je moet uitstallen of wil je je magazines ergens wegleggen? Bijzettafels kunnen ontzettend handig zijn en je lijkt er nooit genoeg van te hebben. Nu, dat denken ze bij Emob.eu ook. Je vindt er de ruimste keuze aan bijzettafels in alle mogelijke maten, vormen en materialen. Niet alleen willen ze bij Emob.eu je de ruimste keuze aanbieden, ze willen dit doen aan de scherpste prijzen op de markt. Bij deze meubelspecialist heb je dus niet alleen de ruimste keuze in meubelen, je betaalt ook nog eens flink wat minder dan bij de collega’s. Als je je bijzettafel hier niet kan vinden, dan gaat het je waarschijnlijk nergens anders lukken.

Natuurlijk zijn bijzettafels in de eerste plaats vaak handig, maar het oog wil natuurlijk ook wat. Of je nu een strakke leefruimte hebt of eerder voor een klassieke inrichting hebt gekozen, bij Emob.eu vind je vast en zeker een bijzettafel die perfect matcht. Dit onmisbare meubel schenkt onmiddellijk een meerwaarde en is gewoon superhandig als je weer eens een feestje geeft. Sommige bijzettafels zijn zelfs voorzien van de nodige snufjes, waardoor je tijdens je tv-avondje niet meer uit de zetel hoeft. Wedden dat dat snel went?

 

Kies voor volledige sets

Wel nood aan een bijzettafel, maar geen oog voor design? Geen probleem, daar houden ze bij Emob.eu rekening mee. Ze stelden dan ook een heel aantal sets samen die perfect bij elkaar passen en waarmee je je interieur onmiddellijk wat extra cachet geeft. Vaak zijn deze combinaties van bijzettafels nog eens voordeliger ook. Ben je het type dat liever zelf combineert? Laat je volledig gaan op de website, je vindt er alle mogelijke meubels die je je maar kan indenken, dus je bent vast wel een tijdje zoet.

 

Kijk, vergelijk en bestel bij het ruimste aanbod aan bijzettafels

Het grootste aanbod aan bijzettafels en andere meubelen, de scherpste prijzen en een levertermijn die zelden veel langer dan een week bedraagt: het zijn maar enkele van de onweerstaanbare troeven van Emob.eu. Hoewel het om een online shop gaat, is er een goede klantenondersteuning en dat in het Nederlands. Je doet immers zaken met een Belgisch bedrijf. Bij Emob.eu wordt enkel samengewerkt met kwalitatieve leveranciers en ze kunnen hun bijzettafels en andere meubels zo goedkoop aanbieden omdat ze heel veel inkopen.

Bekijk vandaag nog alle bijzettafels, maak je keuze en koop voordelig. Ongetwijfeld is dit niet je laatste aankoop!

Voor meer info : https://www.emob.eu/be/nl/woonkamer/bijzettafeltjes

Waar u op moet letten bij het kopen van keramische tegels

Uiteraard wilt u keramische tegels van de beste kwaliteit. Dit betekent dat de tegels lang meegaan en dus niet snel slijten. Of u nu kiest voor keramische tegels of houtlook tegels, bij Kroon Vloeren in Steen bent u altijd verzekerd van een goede prijs-kwaliteitverhouding. Het leggen van een nieuwe vloer is namelijk nogal een investering waarvan u nog lange tijd wilt kunnen genieten. Door uw keramische tegels aan te schaffen bij een specialist op het gebied van tegels, Kroon Vloeren in Steen, weet u zeker dat het goed zit met de kwaliteit ervan. Ook kunnen zij u alles vertellen over de eigenschappen en het onderhoud van keramische en houtlook tegels. Zo weet u zeker dat uw nieuwe vloer er nog lange tijd mooi bij zal liggen.

Bekijk een compleet en uniek aanbod keramische of houtlook tegels in de showroom

Internet is een goede manier om u te oriënteren op een nieuwe vloer wanneer uw oude vloer aan vervanging toe is. Hier kunt u alles goed vergelijken. Dat is goed, want het is natuurlijk belangrijk om een idee te krijgen over wat voor soort vloeren u zoal mooi vindt. Om écht te zien wat de uitstraling van een bepaalde soort vloer is, is het echter ook belangrijk om deze in het echt te bekijken. Het is daarom zeker aan te raden om eens langs te gaan in de showroom van Kroon Vloeren in Steen in Meerkerk. Hier vindt u namelijk een compleet en uniek aanbod aan diverse soorten vloertegels, van natuursteen tot aan keramische houtlook tegels. Zo kunt u pas echt zien en ervaren hoe de tegels er uitzien en hoe ze aanvoelen. Misschien zit uw toekomstige vloer er wel tussen!

Houtlook tegels: keramische tegels die niet van echt hout te onderscheiden zijn

Bij de specialist op het gebied van vloeren vindt u een breed aanbod aan houtlook tegels die de eigenschappen hebben van een stenenvloer, maar er uitzien als een houten vloer. Deze tegels zijn nauwelijks te onderscheiden van echt hout, dat blijkt maar weer in de showroom van Kroon Vloeren in Steen. En dat terwijl er helemaal geen hout te pas komt aan de productie ervan. Houtlook tegels zijn namelijk niets anders dan sterke, gebakken, keramische tegels. Waarom dan toch een stenen vloer en geen houtlook vloer? Er zijn vele voordelen aan houtlook tegels. Keramische houtlook tegels zijn namelijk erg slijtvast: krassen en putjes in de vloer zijn voortaan verleden tijd. Ook bent u met een keramische houtlook vloer een stuk minder tijd kwijt aan onderhoud, zo hoeft deze vloer niet gelakt te worden.

Voor meer info :

Laat de houtlook tegels door een specialist leggen

Heeft u de voordelen van houtlook tegels en keramische tegels tegen elkaar afgewogen? En heeft u een juiste keuze kunnen maken? Beide vloeren zijn van hoge kwaliteit en slijtvast.

Het leggen van een nieuwe vloer is namelijk nogal een investering waarvan u nog lange tijd wilt kunnen genieten. Door uw keramische tegels aan te schaffen bij een specialist op het gebied van tegels, Kroon Vloeren in Steen, weet u zeker dat het goed zit met de kwaliteit ervan. Ook kunnen zij u alles vertellen over de eigenschappen en het onderhoud van keramische en houtlook tegels. Zo weet u zeker dat uw nieuwe vloer er nog lange tijd mooi bij zal liggen.

Houtlook tegels en keramische tegels zijn ideaal wanneer u vloerverwarming aan wilt leggen

Heeft u nog geen vloerverwarming in uw woning laten leggen? Wist u dat dit steeds populairder wordt? Soms worden nieuwbouwwoningen zelfs standaard opgeleverd met vloerverwarming. Heeft u ook vloerverwarming in uw woning? Of wilt u deze gaan laten aanleggen? Dan is het belangrijk om u te realiseren dat vloerverwarming niet zomaar goed samengaat met alle vloeren. Zo is het niet aan te raden om vloerverwarming te combineren met een isolerende vloer, zoals hout. Een uitkomst in dit geval zijn de keramische of houtlook tegels die u vindt bij Kroon Vloeren in Steen. Deze geven de warmte van de vloerverwarming goed door, zodat u voortaan heerlijk warme voeten heeft als u door huis loopt.

Laat u adviseren zodat u gegarandeerd de juiste keramische tegels koopt

Bent u er zelf nog niet helemaal uit wat voor nieuwe vloer u in uw woning wilt laten leggen omdat er zoveel mogelijkheden zijn? De specialist op het gebied van vloeren kunt u helpen bij het maken van de juiste keuze en vertelt u graag de voor- en nadelen van elke vloer. Keramische tegels, natuursteen tegels of houtlook tegels, het aanbod is oneindig. Wat is nu de meest geschikte vloer voor u? Welke vloer past het beste bij uw stijl en wensen? Door het uitgebreide aanbod is het niet altijd makkelijk om een keuze te maken. Daarom is het handig dat u de hulp van een vloerenspecialist kunt inschakelen, bijvoorbeeld die van Kroon Vloeren In Steen. Wanneer u de showroom in Meerkerk bezoekt ontvangt u vrijblijvend advies over de diverse vloeren die ze aanbieden, van keramische tegels tot houtlook tegels. Zo weet u zeker dat u de juiste tegels koopt.

Voor meer info :

De must-have van 2017: een eiken vloer!

2017 wordt een jaar van gezelligheid, de eerste stap is het aanschaffen van een eiken vloer! Die saaie vloerbedekking die er al tien jaar ligt, kan echt niet meer! Over iets meer dan een week begint het nieuwe jaar, waarschijnlijk begint u dit jaar ook weer met nieuwe goede voornemens. Begin met het aanschaffen van een eiken vloer, deze zijn namelijk veel milieuvriendelijker dan andere soort vloeren en zorgen voor een gezonder huis!

Gezonder leven met een eiken vloer

Eiken vloeren zijn dus beter voor het milieu. Dit komt doordat het makkelijk is om eiken vloeren te onderhouden, hierdoor gaan onze vloeren tot wel vijftien jaar mee! Ook is uit vele (wetenschappelijke) testen gebleken, dat een eiken vloer resulteert in een gezonder huis. Allerlei viezigheden als bacteriën en ander soort vuil zijn makkelijk schoon te maken en de eiken vloeren nemen deze niet op. Als ik u was, wist ik het wel!

Profiteer snel van onze hoge kortingen!

Bax Houthandel heeft op dit moment een ontzettend goede aanbieding, op elke eiken vloer krijgt u namelijk tot wel 60% korting! Deze korting geldt alleen nog in 2016, dus doe nog snel die laatste inkopen en maak van 2017 uw jaar! Kom snel langs om te kijken naar al onze eiken vloeren, wij hebben in totaal ongeveer 250 verschillende soorten, dus voor ieder wat wils! Om het u extra makkelijk te maken, hebben wij vestigingen door heel Nederland. Wij zijn te vinden in Den Helder, Lelystad, Groningen, Zwolle, Goes, Nijmegen en Heerlen! Kom vrijblijvend langs en laat u inspireren door een van onze enthousiaste medewerkers. Geen vraag is te gek en wij zullen u altijd van eerlijke informatie voorzien!

Wij komen graag even langs

Bent u erg geïnteresseerd, maar niet in staat een van onze vestigingen te bezoeken? Geen probleem! Wij kunnen ook bij u thuis komen en op locatie adviseren en voorlichten over een perfecte eiken vloer voor u. Voor meer informatie en het maken een persoonlijke afspraak, verwijs ik u graag door naar onze website: www.baxhouthandel.com. Het is ook mogelijk om een bestelling via onze webshop te plaatsen, deze zullen wij naar wens laten leggen door een van onze ervaren vloerenleggers.

Wij wensen u alvast fijne feestdagen en hopen u snel in een van onze winkels te mogen ontmoeten!

Voor meer info :

De tuin egaliseren voor het aanleggen van een nieuwe tuin

Een klus zoals de tuin egaliseren is in het geval van een nieuwe tuin aanleggen altijd nodig. Sterker nog, het is een onmisbare klus. Er moet namelijk een stabiele basis gecreëerd worden. Die basis wordt gecreëerd door de tuin te egaliseren. Zie de aanleg van uw tuin als de bouw van een huis of ander zwaar object. Voor het bouwen van een huis of een gebouw is het nodig om een fundering aan te leggen. Dat betekend palen in de grond slaan en beton storten. Bij het aanleggen van een tuin hoeft u natuurlijk geen palen in de grond te slaan en hoeft u ook geen beton te storten. De tuin egaliseren is al voldoende om een basis te leggen waar u vervolgens een nieuwe tuin op aan kunt leggen. Wel is het egaliseren van een tuin net zo belangrijk als het aanleggen van een fundering bij de bouw van een woning. Indien u een tuin gaat aanleggen zonder een basis te leggen dan gaan er in de toekomst complicaties optreden. Complicaties die ook een kostenplaatje hebben. Door de tuin goed te egaliseren kunt u die kosten besparen. Zorg er dus voor dat u altijd een goede en stabiele basis in uw tuin creëert door uw tuin te egaliseren.

Op welke manier u de tuin kunt egaliseren

Het beste kunt u uw tuin laten egaliseren, maar wij kunnen het ons voorstellen dat u de klus zelf wilt uitvoeren. Om een tuin te egaliseren is het belangrijk om een aantal stappen te doorlopen. Indien de tuin kaal is kunt u meteen met het egaliseren beginnen, maar wanneer u uw oude tuin gaat vervangen voor een nieuwe tuin dan is de eerste stap het leeghalen van uw tuin. Verwijder alles uit uw tuin en voer al het tuinafval af. U hoeft natuurlijk niet alles weg te gooien, want sommige zaken kunt u ook verkopen. Bijvoorbeeld via marktplaats.nl of een andere website voor de verkoop van tweedehands spullen. Nadat uw tuin leeg is kunt u de eerste stap doorlopen.

Het werkgebied afzetten zodat duidelijk is op welke plekken u uw tuin gaat egaliseren

Het is belangrijk om duidelijk te hebben welke delen van uw tuin u gaat egaliseren. Misschien is dat uw hele tuin, of beperkt u uw werkzaamheden tot een bepaald deel van de tuin. Dat laatste is bijvoorbeeld het geval bij het aanleggen van een terras of een nieuw grasveld. Voor het afzetten van het werkgebied kunt u paaltjes gebruiken. Deze paaltjes slaat u om de randen van het werkgebied in de grond. Verbind de paaltjes met een touw en geef met het touw de gewenste hoogte voor de grond aan. Het kan namelijk zo zijn dat u in uw tuin verschillende hoogten wilt toepassen. Bijvoorbeeld voor een verhoogd terras.

De tuin egaliseren met een houten plank

Op de plekken die verhoogd moeten worden kunt u nieuwe aarde aanbrengen. Voor een terras of tuinpad is het noodzakelijk om geen aarde maar zand te gebruiken. Vervolgens kunt u met behulp van een houten plank de tuin egaliseren. Begin achterin de tuin en werk naar de woning toe. Houdt daarbij continu de hoogte van het koord in de gaten. Zo ziet u namelijk of u de juiste hoogte aanhoudt, of u de grond moet verlagen of juist moet verhogen. Dit proces herhaalt u tot uw hele tuin glad is. Feitelijk bent u dan al klaar met het egaliseren van uw tuin. Zodra de tuin geëgaliseerd is heeft de tuin minimaal 48 uur rust nodig voordat u verder kunt met uw tuin.

Voor meer info : https://www.vergelijkhoveniers.nl

Vloerverwarming aanleggen met behulp van een doe-het-zelfpakket

U kunt zelf ook een vloerverwarming aanleggen met behulp van een doe-het-zelfpakket. Het lijkt vooraf altijd enorm moeilijk om dit te doen, maar met de hulp van 123Vloerverwarming.nl is dat verleden tijd. Bij een specialist als 123Vloerverwarming treft u een aantal doe-het-zelf pakketten aan, waarmee u eenvoudig en snel zelf vloerverwarming kunt aanleggen. Het is wel aan te raden om bij de specialist na te vragen of uw woonsituatie geschikt is voor vloerverwarming met een doe-het-zelf pakket. Ook is het verstandig om vóór het leggen van vloerverwarming om tips en advies te vragen. Zo gaat u goed voorbereid aan de slag en kunt u de meest voorkomen fouten voorkomen. U zult snel kunnen genieten van uw werk.

Vloerverwarming aanleggen: een ideale soort verwarming voor mensen met allergie

Verwarming is fijn om uw huis in de winter te verwarmen. Echter, voor mensen met een allergie, zoals een stofallergie, is verwarming minder fijn. Traditionele vormen van verwarming, zoals een radiator, zorgen voor luchtcirculatie en dat veroorzaakt ronddwarrelend stof. Ook kan een lage luchtvochtigheid een belemmering in het dagelijks leven zijn voor mensen met een aandoening aan hun luchtwegen. Voor deze mensen kan vloerverwarming een uitkomst bieden. Na het aanleggen van vloerverwarming behoort ronddwarrelend stof tot de verleden tijd en dankzij de lagere ruimtetemperatuur ligt de relatieve luchtvochtigheid ongeveer 12% hoger dan bij traditionele warmwaterverwarminginstallaties. Vloerverwarming brengt voor mensen met een allergie extra comfort in huis.

Vloerverwarming geschikt voor ieder soort vloer

In principe kan vloerverwarming gelegd worden onder iedere soort vloer. Er zijn echter wel een aantal factoren om rekening mee te houden wanneer u vloerverwarming wilt aanleggen. Iedere soort vloerbedekking heeft een eigen mate van warmtegeleiding. Pvc-vloeren en vinyl laten bijvoorbeeld meer warmte door dan laminaat en marmoleum. Bovendien speelt de ondervloer ook een belangrijke factor in de mate dat een vloer warmte doorlaat. Het is daarom aan te raden om bij de leverancier van uw vloerbedding na te gaan in hoeverre uw huidige vloer geschikt is voor vloerverwarming, voordat u vloerverwarming koopt. U wilt immers ook optimaal kunnen genieten van uw verwarmde vloer.

Voor meer info : http://www.123vloerverwarming.nl/

Douglas hout van de douglasspar geïmporteerd uit Europa

Douglas hout van de douglasspar wordt geïmporteerd uit Europa. Deze spart groeit altijd recht cilindrisch en omhoog. Het hout kan in grote afmetingen worden geleverd. De hoogste spar staat op het Koninklijke landgoed Het Loo (bij Apeldoorn). Met een hoogte van ongeveer 50 meter is deze spar de hoogste boom van Nederland. Mensen die de boom willen bekijken hebben geluk: de spar is publiekelijk toegankelijk en kan dus worden bezocht. De boom heeft vermoedelijk een leeftijd van 140 jaar. De coördinaten van de boom zijn 52.232399, 5.940911. De boom is vrijwel niet te missen!

Douglas hout herkennen: hoe ziet deze houtsoort eruit?

Douglas hout is geelbruin van kleur. Deze kleur zal naar verloop van tijd veranderen naar oranje tot geel bruin. De kleur van het hout is onder meer afhankelijk van het gebied waarin de douglassparren groeien. Hierdoor kunnen afwijkingen in de kleur optreden. Douglassparren zijn harshoudend. Hierdoor kunnen er plekken in het hout zitten waar het hars naar buiten komt. Deze houtsoort kan in vrijwel elk formaat en elke vorm gezaagd worden. Mede hierdoor zijn de toepassingsmogelijkheden van deze houtsoort divers. Wanneer deze houtsoort onbehandeld blijft zal de kleur uiteindelijk veranderen met een blauw grijze tint als resultaat.

Douglas hout: natuurlijke hoge duurzaamheid en een milieuvriendelijk alternatief voor vuren

Douglas hout heeft in onbehandelde vorm van nature een hoge duurzaamheid. Hiermee is deze houtsoort een milieuvriendelijk alternatief voor geïmpregneerd vuren. Geïmpregneerd vuren bevat vaak schadelijke stoffen die zijn toegepast om de verhoogde duurzaamheid te realiseren. Naast dat douglas hout dus duurzamer is dan vuren is deze houtsoort esthetisch gezien mooier dan hout dat geïmpregneerd is. Het is bovendien één van de hardste naaldhoutsoorten van Europa: na droging wordt het douglas hout nog harder. De levensduur van het hout is van onbehandeld hout 10 tot 15 jaar. Onbehandeld hout krijgt een blauw grijzige tint. Verkleuring van het hout kan worden voorkomen door het hout te bewerken met beits of door het hout te impregneren. Bij de specialist vindt u ook andere houtsoorten, waarmee u bijvoorbeeld een eiken overkapping kunt maken.

Voor meer info :