Ticnology
Image default
Dienstverlening

De beste EPC-keuring van heel Limburg en omstreken

Een EPC-keuring is een heel nuttige keuring om de EPC-score van jouw woning in Limburg te bepalen. Het is zo ook een heel belangrijk onderdeel van het bepalen van de totale waarde van je woning. Het is daarom zeker belangrijk dat de EPC-keuring die je laat uitvoeren in Limburg door echte professionals gedaan wordt. Een bedrijf in Limburg dat bekendstaat als echte professionals als het gaat om een EPC-keuring of het laten doen van een blowerdoortest, is Nepeba. Zij zijn de beste in het vak in heel Limburg en omstreken.

Bepaal de waarde van je woning met een EPC-keuring

Om je huis te mogen verkopen, heb je sinds 2008 in Vlaanderen, en dus ook in Limburg, een attest nodig dat zegt dat er een EPC-keuring is uitgevoerd en er een EPC-waarde aan je huis toegekend is. Een ander belangrijk onderdeel van de EPC-score is het laten doen van een blowerdoortest. Daarmee meet je de luchtdichtheid van je woning en weet je hoeveel lucht er waar ontsnapt. Dat is heel handig om te weten waar je eventueel aanpassingen moet maken. Wanneer tijdens het laten doen van een blowerdoortest een plek wordt aangeduid waar er lucht ontsnapt, is dat ook een plaats waar je veel energie kwijtraakt. Hoe meer lucht er kan ontsnappen, hoe meer warmte er ook uit je huis kan gaan en tegelijk ook koude wind binnenkomt. Dat is nefast voor de verwarming van je woning en zorgt er dan ook voor dat je energiefactuur duurder is. Om dat te voorkomen, kan je best die gaten dichten en ervoor zorgen dat de warmte binnen blijft.

Laat je EPC-waarde berekenen

Een EPC-waarde kan je niet zomaar zelf berekenen. Er gaan veel verschillende testen en keuringen aan vooraf en je moet ook een officieel attest hebben. Dat kan je niet zelf opmaken. Zulke keuringen en testen kunnen uitgevoerd worden door gespecialiseerde bedrijven. Neem contact met hen op en plan een afspraak in.