Ticnology
Image default
Tuin en buitenleven

Maak een fijne tuinkamer

Heb je een serre aan je huis en gebruik je deze alleen maar in de zomer? Dan is dat eigenlijk zonde van die mooie ruimte. Toch is het er in de winter gewoon te koud. Dit is echter redelijk gemakkelijk te verhelpen. Je kunt er een glazen schuifdeur of een glazen schuifwand in zetten en zo de serre tot een echte tuinkamer maken. Maar wat kun je dan met die kamer gaan doen?

Maak er een extra zitkamer van

Zet een fijne sofa in de serre en plaats een dressoir met daarop een tv of een muziekinstallatie. Ook een salontafel mag natuurlijk niet ontbreken. Een mooi kleed op de vloer en de extra zitkamer is compleet. Je hebt nu een extra plek om te relaxen en om te ontsnappen aan alle drukte in huis. Het is de ideale plek om nu eindelijk die serie eens te gaan bingen.

Maak er een speelkamer van

Word je af en toe helemaal gek van al het speelgoed van je kinderen dat door de hele woonkamer ligt? Dan is het een goed idee om je kinderen een eigen speelkamer te geven. Een plek waar ze hun bouwwerken gewoon kunnen laten liggen en staan, waar ze lekker kunnen knutselen en waar gewoon heerlijk gespeeld kan worden. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een tafel met stoelen en een speelkleed voor op de vloer. Het is ook fijn als, na verloop van tijd, het speelgoed kan worden opgeruimd. Een kast met vakken of manden is dan ideaal!

Maak er een ontspanningsruimte van

Kom je in je drukke leven bijna niet toe aan ontspanning? Dan is het een goed idee om de serre te veranderen in een heerlijke ontspanningsruimte. Je legt een meditatiekussen neer en zorgt dat je yogamatje er altijd voor het grijpen is. Zet boxjes neer die je kunt aansluiten op je mobiel en speel ontspannende muziek af.

Maak er een repetitieruimte van

Zitten je kinderen op muziekles en speel jij ook graag een instrument? Dan is het wel zo fijn als je daar een goede ruimte voor hebt. Je kunt van de serre ook een repetitieruimte maken. De inrichting daarvoor is helemaal niet moeilijk. Zorg voor muziekstandaards en stoelen of krukken om op te zitten. Is je serre goed te verwarmen in de winter en kan een constante temperatuur worden aangehouden? Dan kun je er zelfs de piano neerzetten. Het is dé perfecte plek om te oefenen voor het volgende concert!