Ticnology
Image default
Huishoudelijk

Onethische slotenmakers

Het gebeurt dagelijks. Iemand laat zich buitensluiten, thuis, in het bedrijf of met de wagen en gaat meteen op het internet of grijpt het telefoonboek om de dichtst bijzijnde lokale slotenmaker te vinden. Men denkt dan dat men een bedrijf contacteert dat op het einde van de straat ligt, maar in werkelijkheid is men terechtgekomen bij een bedrijf in Utrecht dat dan geldzuchtig is en een ongekwalificeerde “technicus” zendt zonder ervaring .

Dit is een verschrikkelijke misleiding. De klant is kwetsbaar en ze weten dat. De meeste mensen zijn bereid om buitensporige bedragen te betalen en dit om allerlei redenen: ze willen gewoon zo vlug mogelijk dat het probleem opgelost geraakt, ze zijn bang van dat individu, of ze kennen gewoon de feiten niet. De meeste slotenmakers rekenen minder dan 100 euro aan voor die dienstverlening. Maar sommige mensen kregen echter een rekening voorgeschoteld van bijna $ 2.000 door deze oplichters. Wat kunnen we dan doen om dit te stoppen?

Als dat al eens gebeurd is bij jou, dan moet je dat eerst en vooral AANGEVEN! Geef het zomaar niet op als je door een dergelijke firma bedrogen bent; neem contact met jouw lokale politie, de Nederlandse consumentenorganisatie of jouw lokaal gemeenteraadslid. Meerdere klachten kunnen dan aanleiding geven tot een onderzoek en deze werkwijzen kunnen dan aan de kaak gesteld worden.

Ten tweede, zoek je een slotenmaker vooraleer je er echt een nodig hebt. Iedereen kan de dag van vandaag wel werken met een GSM , en het is dus helemaal niet moeilijk om een nummer in je oproepnummers op te slaan als “Slotenmaker” voor het geval je er een nodig hebt. En om nu een wettelijk erkende slotenmaker in Utrecht en omgeving te vinden, zoek op Utrechtse lokale slotenmaker om iemand in jouw omgeving te vinden.

Tenslotte moet je een klein onderzoek doen vooraleer een slotenmaker te kiezen. Het kan best zijn dat de eerste de beste slotenmaker waarmee je te maken krijgt een oplichter is. Wettelijk erkende slotenmakers spenderen veel minder geld aan advertenties dan deze firma’s van oplichters, daarom moet je een beetje moeite doen om de juiste te vinden, en moet je wat verder zoekwerk doen.

 

http://www.locksecure.nl/

 

 

Voor meer info :