Ticnology
Image default
Gezondheid

Vitamine die in courgettesoep zitten

De heerlijke gezondheidsvoordelen van courgette kunnen het hele jaar door worden genoten door meer van deze zomerpompoen te eten en courgettesoep is een geweldige manier om dit te doen. Courgettesoep is een geweldige manier om deze heerlijke groente op een nieuwe manier aan je dieet toe te voegen – door ervan te genieten als een heerlijke soep! Zucchini kan de bloeddruk verlagen, het cholesterolgehalte verlagen en het risico op coronaire hartziekten en hypertensie verminderen, naast het feit dat het een caloriearm voedingsmiddel is dat rijk is aan vitamine A en C. Lees de tekst over courgettesoep waarom het zo gezond is.

Vitamine

Vitamine A, C, K en B6, evenals mangaan en kalium – allemaal essentieel voor het behoud van de gezondheid – zijn overvloedig aanwezig in courgettesoep. Zucchini bevat vitamine A, die bijdraagt aan een goed gezichtsvermogen, een gezonde huid en een sterk immuunsysteem. Vitamine C, een antioxidant die jouw cellen beschermt tegen oxidatieve schade, DNA-schade voorkomt en jouw risico op ziekten verlaagt, bescherm je tegen oxidatieve stress. Om de bloeddruk en bloedsuikerspiegel onder controle te houden is kalium nodig. Zucchini is ook een uitstekende bron van ijzer, magnesium, koper en foliumzuur.

 

Courgettesoep is heerlijk voor mensen die lijden aan ontstekingsziekten zoals artritis. Zucchini bevat carotenoïden zoals lycopeen, luteïne en betacaroteen, en de flavonoïde quercetine, waarvan is aangetoond dat ze ontstekingsremmende effecten hebben in het lichaam. Deze stoffen worden door het lichaam opgenomen en blijken de productie van ontstekingschemicaliën en de activiteit van ontstekingscellen te verminderen.

Goede calorieverdeling

Courgette is een zeer caloriearme groente, met slechts 32 calorieën per 100 gram. Andere groenten zoals wortelen en bonen bevatten veel meer calorieën. Het eten van courgette alleen zal niet leiden tot gewichtsverlies, maar het opnemen ervan in een gezond dieet met een goede calorieverdeling zal gunstig zijn.

 

Zucchini is rijk aan kalium, dat jouw hart helpt beschermen. Kalium is een elektrolytisch mineraal dat voorkomt in de vloeistof rond jouw cellen en dat een sleutelrol speelt bij het handhaven van jouw hartslag, het regelen van jouw bloeddruk en het reguleren van jouw bloedsuikerspiegel. Minder of meer kalium hebben kan jouw risico op hartziekten verhogen.

Samenvatting

Meer courgette in je dieet is een geweldige manier om te profiteren van de gezondheidsvoordelen van deze zomergroente, courgettesoep. Zucchini is aantrekkelijk omdat het vitamine A en C levert, en bovendien caloriearm en vol vitaminen zit. Het eten van courgette kan helpen de bloeddruk, het cholesterolgehalte en het risico op coronaire hartziekten te verlagen. Courgettesoep is een geweldige manier om deze prachtige groente op een andere manier in je dieet op te nemen. Bekijk het gehele assortiment van Sapje op de website voor alle verschillende soepen.

https://www.sap.je/