Ticnology
Image default
Telefonie

Welke telefoon past bij mij?

Er zijn een groot aantal smartphones in omloop. Daarnaast zijn er ook een groot aantal merken. Elk merk is anders en staat voor andere waarde, normen en kwaliteiten. De bestaande merken binnen de telecombranche zijn onder te verdelen via een aantal criteria. Voorbeelden hiervan zijn: prijs, kwaliteit, design en gebruiksgemak. Het is bij de aankoop van een telefoon sowieso aan te raden om er een gsm hoesje bij te kopen om zo je telefoon te beschermen tegen vallen, krassen, waterschade en nog veel meer. Het is vaak maar een kleine investering maar het kan je op de lange termijn veel ellende zoals kapotte schermen en niet meer functionerende telefoon besparen. Het geeft je dus ook een veiliger gevoel. Je loopt met een iets zekerder gevoel rond. Het is daarmee dan ook niet gezegd dat je de telefoon zomaar tegen een muur kunt gooien of van een brug kunt laten vallen. Zelfs wanneer hij vanuit je hand op de grond valt moet je nog opletten want een verkeerde hoek kan betekenen dat het nog verkeerd afloopt. Het is dus belangrijk dat je wel nog steeds voorzichtig blijft.

Apple

Het merk Apple staat erom bekend dat veel mensen fan zijn van het design van de telefoon. Daarnaast wordt de term ‘overpriced’ vaker genoemd bij de nieuwste IPhone. Voor prijs-kwaliteit moet je eigenlijk niet bij Apple zijn. Het is namelijk vaak een duur grapje en als je achteraf kijkt blijkt vaak dat de specificaties toch wel een beetje tegenvallen. Daarnaast is het besturingssysteem van de IPhone IOS wel door veel mensen als gebruiksvriendelijk bestempeld. Kortom heb je een groot budget, houd je van A-merken, vind je design en kwaliteit belangrijk? Dan ben je bij Apple aan het goede adres.

Samsung

De grote tegenhanger van Apple is Samsung. Het bedrijf Samsung produceert haar eigen telefoons als tegenhangers van die van Apple. Echter bestaat de IPhone van Apple grotendeels uit Samsung onderdelen. Een voorbeeld hiervan is de processor. Het grote verschil met de IPhone is dat de Samsung telefoons vaak iets goedkoper zijn en toch een A-merk zijn. Ook is het vaak zo dat de telefoons gekeken naar de specificaties en prestaties vaak iets beter uit de hoek komen.

https://www.telefoonhoesje.nl/