Ticnology
Image default
Beauty en verzorging

Welke vorm prothese kunt u het beste nemen bij een borstvergroting?

Bij een borstvergroting heeft u wel een aantal keuzes te maken. U kunt kiezen met welk materiaal uw implantaat opgevuld zal worden. U kunt de behandelingsmethode van uw borstvergroting kiezen. Deze zaken bespreekt u met uw arts van kliniek Dr. Wim Danau tijdens het eerste consult. Het behoort ook tot de mogelijkheden daarentegen om de vorm van uw implantaat te kiezen. Dit artikel geeft hierover wat meer informatie.

De vorm van uw borstimplantaat

Wanneer u een borstimplantaat kiest, heeft u de keuze uit twee mogelijkheden wat betreft de vorm van de prothese. U heeft ronde implantaten, die uw borst meer vulling geven in de bovenpool. Ten tweede heeft u de meer anatomische, druppelvormige protheses, waarbij de bovenkant van uw borst op een natuurlijke manier gevuld wordt.

Voor- en nadelen ronde borstimplantaat

Ronde borstimplantaten brengen voor- en nadelen met zich mee. Een voordeel is dat het geen probleem is, wanneer het implantaat draait. Een ander voordeel is dat de opvulling vooral aan de bovenkant van de borst plaatsvindt en aan het decolleté. Het nadeel van een ronde prothese is dat u ze achter de borstspier moet plaatsen, omdat ze anders zichtbaar kunnen zijn. Bij plaatsing achter de spier zorgt het gewicht van de spier ervoor dat rond implantaat al beetje druppelvormig wordt.

Voor- en nadelen druppelvormige borstprothese

Ook druppelvormige prothesen hebben hun voor- en nadelen. Het grote voordeel is dat u deze implantaten voor de borstspier kunt plaatsen. U moet hierbij wel voldoende bedekking hebben, dus u moet voldoende borstweefsel hebben en niet te dun zijn. Na de borstvergroting zien uw borsten dan heel natuurlijk uit. Een ander voordeel is dat u met de anatomische implantaten een kleine lift van uw borst kunt realiseren. Een groot nadeel van deze borstimplantaat is dat ze kunnen draaien, waardoor uw borsten vreemd gaan uitzien met als gevolg een nieuwe ingreep. 

https://danau.be/