Ticnology
Image default
Mode en Kleding

Zorgen voor je Fjallraven Kanken

We weten niet precies wanneer het gebeurd is, maar de Fjallraven Kanken is voor miljoenen mensen over de hele wereld een vertrouwde en onmisbare rugzak geworden. Het is de rugzak die je meeneemt op avontuur, tijdens het winkelen, naar school of naar het werk. Het is een eenvoudige kleine tas, maar met de juiste zorg kan hij lang meegaan en lang meegaan.

Wat je ook doet, doe Kånken niet in de wasmachine. In plaats daarvan was je vuile plekken met lauw water, een mild wasmiddel en een zachte borstel of spons. En wat het drogen betreft, moet je Kånken ophangen in een goed geventileerde ruimte die niet aan direct zonlicht is blootgesteld.

Om die echt levendige kleuren te krijgen, gebruiken ze een speciale verftechniek. Maar dit betekent dat er een kans is dat de kleur op je kleding kan afgeven – vooral op lichtgekleurde kleding. Daarom raden we aan Kånken in lauw water af te spoelen voor je het gaat gebruiken.

Vul Kånken niet te vol. Er zijnveel verschillende maten, dus als je hem vol wilt proppen met spulletjes, neem dan een groter formaat. De standaard Kånken Original rugzak heeft een inhoud van 16 liter, en hoewel er geen officieel maximum gewicht is, moet je het bij een paar kilo houden.

Stop ook geen laptop in een gewone Kånken. Die achterzak is gemaakt voor mappen, notitieblokjes, misschien een tablet computer, maar niet voor een laptop. De riemen en ritsen worden er te zwaar door belast. Neem in plaats daarvan een Kånken Laptoptas. Er zijn drie maten Kånken Laptoptassen om uit te kiezen, dus je kunt er een vinden die bij je past.

Als je iets vastloopt in de ritsen van Kånken, vermijd dan om het los te rukken. Gebruik in plaats daarvan een beetje olie of doorzichtige lippenbalsem om de rits los te maken. Probeer hem dan voorzichtig te openen en te sluiten.

Als er scheuren ontstaan, repareer ze dan meteen. Hoe langer je ze laat zitten, hoe groter ze worden en dan zijn ze bijna niet meer te repareren.

En tenslotte: laat Kånken niet in direct zonlicht liggen. De kleur zal verbleken. Kånken geeft de voorkeur aan schaduw of laagstaande zon.