Ticnology
Image default
Industrie

Het belang van een controle aan een gelaatsmasker

Wanneer u werkzaam bent binnen een beroep waarbij u met gevaarlijke stoffen en chemicaliën te maken krijgt, is het belangrijk dat uw gezicht en luchtwegen op de juiste manier beschermd worden. Een volgelaatsmasker kan u veiligheid bieden op de momenten dat u gevaarlijke stoffen of chemicaliën kunt inademen. Om te garanderen dat het masker goed blijft werken, moet het geregeld gecontroleerd worden. Dat kunt u door Volgelaatsmasker.be uit Hoboken laten doen. Door regelmatig een controle te laten uitvoeren, beschermt u niet alleen uzelf maar ook uw collega’s.

Hoe ziet het protocol bij een controle van een gelaatsmasker eruit?

Wanneer u Volgelaatsmasker.be om een controle voor uw gelaatsmasker vraagt, komen hier een aantal stappen bij kijken. Wanneer u deze expert inschakelt, worden de maskers eerst grondig gereinigd. Er bevinden zich namelijk enorm veel bacteriën aan de binnenkant van uw masker. Hierna vinden er belangrijke testen plaats, om erachter te komen of de maskers nog naar behoren werken. Blijkt er uit de test dat er iets aan het volgelaatsmasker vervangen dient te worden, dan kan deze expert uit Hoboken dit direct voor u herstellen. Verder kunt u een herkeuring voor de maskers aanvragen. Hierbij ontvangt u een volledige rapportage en een certificaat dat aangeeft dat er een herkeuring heeft plaatsgevonden.

Laat uw gelaatsmasker controleren

Een volgelaatsmasker wordt ook wel een veiligheidsmasker genoemd. Deze worden vooral in gevaarlijke situaties uit de kast gehaald. Denk hierbij aan momenten waarop u of uw collega’s aan gevaarlijke stoffen of chemicaliën blootgesteld worden. Om op het masker te kunnen vertrouwen, dient de veiligheid van het gelaatsmasker zoveel mogelijk gemonitord te worden. Dit kunt u doen door een controle aan het gelaatsmasker uit te laten voeren. De controle van het gelaatsmasker zorgt ervoor dat u zeker weet dat het masker perfect werkzaam is. Hierdoor wordt uw veiligheid gewaarborgd.

https://www.volgelaatsmasker.be/