Ticnology
Image default
Aanbiedingen

Let hierop bij het kopen van de eerste babyschoentjes!

Mijlpaal

Is jouw kindje toe aan zijn of haar allereerste schoentjes? Dit is natuurlijk een echte mijlpaal en misschien heb je al de eerste schoentjes in huis. Toch zijn er verschillende dingen die veel ouders niet weten over dit onderwerp, dus vertel ik je er graag meer over!

Matchende hippe gympen

Allereerst denk je bij de eerste stapjes van jouw baby meteen aan het kopen van baby schoenen. Het is echter nog niet nodig om schoentjes te kopen als jouw kind alleen nog maar in huis wat stapjes zet. Te snel schoenen aandoen bij een baby is niet goed voor de ontwikkeling van zijn of haar voeten. Laat hem/haar daarom in huis op blote voeten of met anti-slip sokken aan lopen en doe pas schoentjes aan als je samen met jouw kind buiten gaat lopen. Daarnaast zijn ouders ook vaak geneigd om als eerste schoenen hippe gympen te kopen, al dan niet matchend met die van jezelf of je partner. Of misschien heb je wel stoere sneakers gekregen als kraamcadeau. Vaak hebben dit soort schoenen een harde, niet-flexibele zool. Dit is wederom niet goed voor de ontwikkeling van de voeten van jouw baby. Begin daarom met schoenen met flexibele zool en koop de gympen voor een latere leeftijd. Als laatste is het verstandig om nog geen schoenen te kopen op het moment dat jouw kind nog niet loopt. Het is erg verleidelijk om al vrij snel schattige schoentjes in huis te halen, echter groeien de voeten van baby’s erg snel. Het kan dan dus zijn dat de schoentjes al te klein zijn op het moment dat ze echt nodig zijn.

Verschillende soorten babyschoenen

Er zijn heel veel verschillende soorten babyschoenen te koop, maar begin dus altijd met babyschoenen met een flexibele zool. Ook is het belangrijk dat de schoenen goed op maat gekocht worden, niet te klein en niet te groot. Er zijn meetsystemen te koop, om zelf thuis de voeten van jouw baby te kunnen opmeten om zo goed te weten welke maat hij/zij nodig heeft. Daarnaast kan het handig zijn, zeker als jouw kind nog wat wankelt, om iets hogere schoenen te kopen waarbij de enkels bedekt zijn. Dit zal meer steun bieden tijdens het leren lopen. Ten slotte zijn er veel verschillende soorten babyschoenen te koop in verschillende materialen. Kies bijvoorbeeld voor leren schoenen, want hierdoor krijgt jouw kind geen zweetvoetjes wat fijner is voor de babyhuid. Wil je de voetjes warm houden van je baby en nog niet echte babyschoenen kopen? Dan zijn babyslofjes een aanrader. Deze zijn zeer gemakkelijk in gebruik, zien er leuk uit en het belemmert je baby niet in het bewegen.