Ticnology
Image default
Aanbiedingen

Maatregelen om het verbruik van de koelkast te verminderen

Maatregelen om het verbruik van de koelkast te verminderen

Door de stijgende energiekosten doe je er goed aan om het energieverbruik in je woning zo laag mogelijk te houden. Wist je dat je met een aantal slimme maatregelen het verbruik van energievreters kunt verminderen? In dit blog bespreken we hoe je het verbruik van je koelkast omlaag haalt.

Een nieuwe koelkast

Als je een heel oude koelkast in huis hebt, kan je deze het best vervangen. Door nieuwe technologie zijn koelkasten en diepvriezers de laatste jaren al een stuk energiezuiniger. Voor de nieuwste toestellen met een A+++ label betaal je vaak slechts enkele tientjes per jaar aan energiekosten. Voor koelkasten met een laag energielabel betaal je jaarlijks al snel ruim honderd euro.

Kastmodel of tafelmodel

Als je dan toch een nieuwe koelkast gaat aanschaffen, is het ook belangrijk om rekening te houden met de juisten maat. Hoe groter het model, des te meer energie de koelkast verbruikt. Als je alleen woont en niet veel ruimte in de koelkast nodig hebt, doe je er dus goed aan om een tafelmodel aan te schaffen in plaats van een kastmodel.

Houd het simpel

Een koelkast met ijsblokjesmaker is natuurlijk erg luxe, maar het kost ook erg veel energie. Een koelkast zonder luxe kenmerken is vaak een stuk energiezuiniger. Een functie die wel kan zorgen voor een lagere energierekening is de automatische ontvriesfunctie. Door deze functie hoef je de koelkast en diepvriezer niet meer handmatig te ontdooien. Het ijs bouwt zich niet op aan de wanden van het toestel en werkt hierdoor efficiënter.

Het verbruik verminderen

Heb je geen budget voor de aanschaf van een energiezuinige koelkast, maar wil je het energieverbruik wel verminderen? Dan zijn er een aantal maatregelen die je kunt nemen. Ontdooi je koelkast en diepvriezer regelmatig en laat ruimte tussen de voedingsmiddelen. Zo hoeft je koelkast minder hard te werken om alles goed koel te houden.

Heb je een kapotte koelkast? Bestel dan koelkast onderdelen op Fixpart.be. Zo heb je snel weer een werkende koelkast en hoef je geen nieuwe aan te schaffen.

https://fixpart.be/nl/