Ticnology
Image default
Zakelijk

Op deze manier kan technologie veiligheid bieden op de werkvloer

Technologie verbetert de veiligheid en gezondheid van medewerkers. Technologie op de werkplek is niet alleen bedoeld voor het verbeteren van de productiviteit van werknemers of het verkrijgen van nauwkeurigere gegevens. Technologie  op de werkvloer gaat ook over het verbeteren van de veiligheid van werknemers en het verbeteren van de gezondheid van werknemers. Technologie wordt gebruikt om de veiligheid op de werkplek te verbeteren en wordt elk jaar beter. Veel bedrijven lopen een hoog risico op letsel op de werkplek en het is van essentieel belang dat bedrijven hun verantwoordelijkheid nemen om ervoor te zorgen dat werknemers veilig zijn op de werkplek. Zo kan bijvoorbeeld gebruik worden gemaakt van een noodknop. Lees verder om meer te weten te komen op manieren waarbij technologie veiligheid kan bieden op de werkvloer.

Draagbare technologie

Veel werkgevers kiezen voor draagbare technologie om de fysiologie en bewegingen van hun werknemers te monitoren, zo kan het nuttig zijn om een huisbezoek alarm bij u te dragen. Draagbare technologieën kunnen onder of over kleding worden gedragen en zijn op de een of andere manier aan het lichaam bevestigd. Met dit soort draagbare technologieën kunnen werknemers worden gewaarschuwd voor mogelijke gevaren, zoals bij agressieve aanvallen, een hitteberoerte voor buitenwerkers of hartslag voor degenen die zeer inspannend werk doen. Door de bewegingen van werknemers te monitoren, zoals buigen, draaien of herhalende bewegingen, wordt het gemakkelijker om gegevens te verzamelen over manieren om het werkproces aan te passen om letsel te voorkomen.

Virtual Reality (VR)

VR is echt naar voren gekomen als een populaire nieuwe manier om veiligheidstrainingen te geven. Stelt u zich eens voor dat u uw werknemers in gevaarlijke werkomgevingen of gevaarlijke situaties kunt plaatsen zonder ze daadwerkelijk in gevaar te brengen. Dat is precies wat VR veiligheidstraining mogelijk maakt. Werknemers kunnen hun VR-headsets dragen en worden blootgesteld aan zaken als elektrische gevaren, gemorste chemicaliën of zelfs gevaren voor vorkheftrucks. Hierdoor kunnen werknemers meer ‘hands on’ training krijgen, wat veel effectiever is dan alleen het lezen uit een trainingshandleiding. VR-therapie kan ook worden gebruikt voor de behandeling van posttraumatische stressstoornis (PTSS) voor werknemers die te maken hebben gehad met traumatische gebeurtenissen of beroepsrisico’s.

Drones

Het gebruik van drones op de werkplek kan het risico op ongevallen verkleinen en als ze zich voordoen, is het gemakkelijker om te zien hoe en waarom iets is misgegaan om soortgelijke incidenten te voorkomen. Bovendien, waar sommige omgevingen onveilig kunnen zijn, geeft het sturen van een drone om het gebied te controleren een team cruciale informatie zonder de menselijke gezondheid in gevaar te brengen. Drones geven toegang tot gevaarlijke locaties, waardoor de blootstelling van werknemers wordt verminderd. Ze kunnen ook de essentiële informatie verzamelen en op het juiste moment bij de juiste persoon afleveren.

3D-visualisatie technologie

De 3D-visualisatiesoftware technologie kan werknemers helpen om zich bewuster te worden van hun werkomgeving en de risico’s ervan. De software genereert levensechte beelden door het beeld onder twee hoeken op te nemen. Deze tool heeft grote voordelen voor trainingssessies voor werknemers voor een bepaalde omgeving. 3D-visualisatiesoftware kan omgevingen en werkplekken nabootsen, zodat werknemers de gevaren en gevaren van tevoren weten. Het kan managers bovendien informeren over welke veiligheidsuitrusting en -materialen werknemers nodig hebben om ongevallen te voorkomen.

 

https://secure2go.nl/be/noodknop/