Ticnology
Image default
Cadeau

Rubik’s Cube is een puzzelspel

Rubik’s Cube is een puzzelspel dat meer dan veertig jaar geleden is gemaakt en dat nog steeds populair is. In de loop van de tijd had de klassieke versie een verscheidenheid aan moderne tegenhangers en de totale verkoop van dergelijk speelgoed is al meer dan 350 miljoen stuks. Veel mensen zijn geïnteresseerd in het oplossen van een 3×3 Rubik’s Cube voor beginners, om nog maar te zwijgen van de moeilijke 4×4 of 5×5 variaties.

Algemene beschrijving Rubiks kubus bestaat uit kleinere kubussen, die onderverdeeld zijn in midden en rand. Van binnenuit is er een fragment uit verwijderd zodat een holte van drie cilinders ontstaat. Er zijn ook speciale uitsteeksels op de ribben, maar naar buiten toe is dit allemaal niet waarneembaar. Het zijn deze subtiliteiten waardoor de randen kunnen bewegen. Binnenin, in de holte, is er een kruis waaraan de dichtstbijzijnde delen zijn bevestigd, en de rest houdt gewoon de elementen vast. Als je wilt, kun je zelf een soortgelijke puzzel in elkaar zetten – in de jaren tachtig publiceerde een binnenlands tijdschrift gedetailleerde instructies. Voor het knutselen zijn echter veel houten kubussen en koperen ringen nodig.

Ondanks het feit dat een dergelijke puzzel volgens het algemene principe wordt opgelost, is het erg moeilijk om precieze instructies te geven, omdat veel zal afhangen van de toestand van de kubus op het moment van de start van de montage. Soms is de beste oplossing om het volledig te ontleden om de randen op de juiste plaats te plaatsen. Over het algemeen zijn er zeven hoofdstappen: Creëer een kruis bovenaan, Werk met de hoeken ernaast, Verzamel de middelste randen, Creëer een kruis onderaan, Werk met de onderranden, Pas de onderste hoeken aan, Laatste spreiding.

 

rubiks cube kopen

 

https://breinbrekers.be