Ticnology
Image default
Woningen

Tips om omgevingsgeluiden te elimineren

Heb je nog steeds last van omgevingsgeluid, treinpassage of luidruchtige buren? Met de volgende tips kun je het huis beter isoleren, zodat deze kleine zorgen vaak helemaal verdwijnen en het geluid dat je genereert ook minder is. Je kunt het zeker proberen.

Vloeren

Heeft u overwogen tapijt? Misschien zijn er minder heupen, maar het werkt. Het werkt niet alleen soepel, maar kan ook geluid opnemen. Zachte materialen kunnen geluid ernstig absorberen. Daarom dragen ook grotere kussens en comfortabele banken hieraan bij. Bovendien is vreugde een rijkdom!

Muren

De geluidsisolatieplaat aan de muur kan veel drankjes besparen. Ze verminderen niet alleen het geluid in uw eigen huis, maar ook het geluid van uw buren. Zo heb je dubbel zoveel winst. Maak je geen zorgen, er zijn tegenwoordig zeer stijlvolle panelen beschikbaar, dus je hoeft geen concessies te doen aan het uiterlijk.

Wasmachine en droger

Deze apparaten produceren veel decibel. Zorg daarom voor een goede geluidsisolatie rond deze apparaten. Sommige schuimisolatie op de wasmuur kan wonderen doen.

Meubels strategisch plaatsen

Misschien wilt u het bed niet met de buurman op de voegmuur plaatsen, en het zoveel mogelijk bedekken van de muur met voorwerpen kan ook helpen om lawaai van de buurman te voorkomen. De grote houten boekenkast is niet alleen erg stijlvol, maar onderdrukt ook het geluid goed.

 U kiest het juiste materiaal

Hoewel je het misschien een beetje koud voelt, is de thermische isolatie van beton erg goed. Daarnaast zijn kurkstoppers zeker het proberen waard. Het zorgt voor warmte en heeft een uitstekende geluidsisolatie. Wil je je vloer niet opgeven? De oplossing is een zwevende vloer.

Gordijnen

Dikke fluwelen gordijnen zijn niet alleen charmant, maar dempen ook het geluid. Geweven stof is in ieder geval een goede geluiddemper.

 Deuren

Dit kan een enorme investering zijn, maar geluiddichte deuren kunnen zeker helpen. Van buitenaf is de bekleding rond de deur echter ook essentieel om lawaai te voorkomen. Je kunt de ruimte eigenlijk sluiten met balken. 

https://be.propenda.com/keyword/prachtige-slaapkamers.html