Ticnology
Image default
Woning en Tuin

Waarop letten bij de aankoop van een poortopener?

Een poortopener is een handig middel om uw poort vanaf een afstand te openen of te sluiten, wat het gebruiksgemak en de veiligheid verhoogt. Bij de Belgische firma Poortland kunt u voor uw geschikte poortopener terecht. Authentieke en kwalitatieve poortopeners schaft u hieraan. Op welke zaken moet u echter letten bij aankoop van een schuifhekopener?

Welke poortopener?

U moet bij het begin beginnen. Denk na voor welke toegangspoort u de poortopener nodig heeft, want dit bepaalt in een zekere mate welke u moet kiezen. Poortopeners werken op draai- en schuifpoorten en garagedeuren. Draaipoorten werken met knikarm, lineaire en ondergrondse motortjes, terwijl de schuifpoort een schuifpoort nodig heeft.

Certificeringen nodig

Ook bij schuifhekopeners vindt u bepaalde normen, waaraan de openers moeten voldoen. Degelijke openers hebben een veiligheidscertificaat en een CE-toelating. Deze twee certificeringen hebben betrekking op de kwaliteit van de motor.

Extra veilig

Fotocellen bieden in sommige gevallen nog meer veiligheid en kwaliteit. De fotocellen wordt gebruikt als beveiliging van het draaigebied van uw poort. Dit wil zeggen dat de fotocellen geplaatst worden tussen de portpalen en achter de poort, wanneer deze zich in open stand bevindt. Wanneer in het draaigebied een obstakel zich bevindt, dan zal uw poort erop reageren en niet sluiten. Zeker voor krachtige motoren zijn fotocellen bijna een must have.

Duurzaamheid van belang?

Het kan natuurlijk zo zijn dat u graag uw steentje bijdraagt aan een duurzame toekomst. Duurzaamheid kunt u ook in uw poortopener laten terugkomen. Wanneer u kiest voor een kwalitatief goed product, dan zult u lange tijd van uw poort kunnen genieten. Tevens dragen veel openers tegenwoordig de certificering ISO 9001. Dit is een internationaal geldende norm op het gebied van kwaliteitsmanagement. Hierbij wordt er door een organisatie uitgebreid rekening gehouden met kwaliteit van het product en de wensen van de klanten waardoor milieuvriendelijkheidseisen in het product zullen meegenomen zijn.

https://www.poortland.be/