Ticnology
Image default
Afvalverwerking

Wanneer is het nodig om een gesloten container te huren?

Als je een eigen bedrijf hebt, ben je er verantwoordelijk voor dat het afval goed verzameld wordt zodat dit verwerkt kan worden door een afvalverwerker. Hiermee kun je voorkomen dat je bedrijfspand er rommelig uit komt te zien, maar ook dat je last krijgt van ongedierte. De meeste bedrijven hebben voldoende aan enkele afvalcontainers die voor verschillende soorten afval gebruikt kunnen worden, maar ook zijn er veel bedrijven die een gesloten container moeten huren. Wil je weten wanneer het nodig is om een gesloten container te huren? Dan is het aan te raden om dit artikel eens te lezen. 

Chemisch afval

Wanneer je een bedrijf hebt dat zich bezighoudt met het produceren van chemische goederen, dan wordt er tijdens dit proces vrijwel altijd chemisch afval geproduceerd. Over het algemeen is chemisch afval niet schadelijk voor de gezondheid, maar er zijn bepaalde chemische stoffen die dat wel zijn. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan chemische stoffen die ontvlambaar zijn of voor ontploffingsgevaar kunnen zorgen. Het is dan ook niet fijn dat iedereen bij het afval kan en daarom is het voor zulke bedrijven verstandig om een gesloten container te huren. 

Vertrouwelijk papierwerk

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat jouw bedrijf veel te maken heeft met vertrouwelijk papierwerk. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan persoonlijke gegevens van werknemers en klanten, maar ook aan bedrijfsgeheimen zoals bouwtekeningen en administratie. Het is dan ook erg belangrijk dat er altijd op een verantwoordelijke manier omgegaan wordt met dit papierwerk. Het is niet fijn als iedereen dit kan lezen of dat er iemand door het afval gaat om te achterhalen wat jouw bedrijf precies uitspookt. Een van de beste keuzes die je dan kan maken, is het huren van een afgesloten container. 

Gevaarlijk afval

Tijdens het verbouwen van een woning kan het voorkomen dat er gevaarlijk afval geproduceerd wordt. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan Asbest, maar ook aan andere soorten gevaarlijke stoffen. Het is voor ieder zijn of haar veiligheid belangrijk dat er niemand bij het afval kan komen, vooral omdat dit afval een risico vormt op een persoon zijn of haar gezondheid. Mocht je binnenkort een woning willen gaan verbouwen, dan is het altijd verstandig om eens een container te huren die volledig afgesloten kan worden. Dit houd dan ook in dat de container op slot moet kunnen.

https://www.renewi.com/nl-be/zakelijk/diensten/afvalinzameling/gesloten-containers