Ticnology
Image default
Particuliere dienstverlening

Een dierenpension in Oost-Vlaanderen dat aansluit bij de noden van uw dier

Pension De Ark in Lochristi, nabij Gent, is een onconventionele dierenopvang die zich specifiek richt op de opvang van honden en katten. Het pension is opgericht in april 1980 en voerde in de loop der jaren heel wat veranderingen en verbeteringen door. Uitbaters Marijke en Ivan werden in 2010 medeaandeelhouders en runnen het bedrijf op dagelijkse basis.

Vergund pension met meer dan 40 jaar ervaring

Omdat De Ark een onafhankelijk pension is, zijn ze vrij om te kiezen hoe ze de werking van hun bedrijf aanpakken. Dit betekent uiteraard niet dat ze geen regels hoeven te volgen. Ieder dierenpension in Oost-Vlaanderen en heel België dat huisdieren bijhoudt en daarvoor wordt betaald, dient verplicht in het bezit te zijn van een vergunning. Zonder deze vergunning, die wordt toegekend door het Ministerie van Dierenwelzijn, zijn alle activiteiten onwettig en vormt het oneerlijke concurrentie tegenover de vergunde pensionhouders.

Veiligheid en hygiëne komt op de eerste plaats

Het dierenpension in Oost-Vlaanderen zet sterk in op comfort en hygiëne. Zo is ieder kattenverblijf uitgerust met verschillende ligplanken waar de kat in alle rust op kan vertoeven. Net zoals bij de honden, hebben ook de katten toegang tot een buitentuintje met bijhorende binnenkoer. Om ervoor te zorgen dat de dieren niet weg kunnen, is elk verblijf volledig omheind met draad. Bij de katten is er ook over de volledige buitenruimte draad gespannen, zodat ze kunnen genieten van de buitenlucht zonder dat ze kunnen ontsnappen.

Opvang voor klein en groot

Op de website van dit dierenpension in Lochristi, regio Oost-Vlaanderen, vindt u een overzicht van de verschillende verblijven. De prijs hangt af van de grootte en de duur van het verblijf. Ook de omvang van uw huisdier kan de uiteindelijke beslissing beïnvloeden. Zo raden ze voor grotere rassen zoals Labradors of Herders een verblijf aan vanaf 24 m². Kleinere rassen zullen zich snel thuis voelen in een kennel van 12, 14 of 16 m².