Ticnology
Image default
Zakelijk

Wat is een AED?

 

Deze afkorting AED staat voor Automatische Externe Defibrillator. In het straatbeeld in Nederland duiken steeds meer groene kastjes op met daarin een AED. Winkelcentra, openbare gebouwen, maar ook sommige buurten hebben een eigen AED aangeschaft omdat het aantal mensen dat sterft aan een hartstilstand nog steeds erg hoog is.

Wat is een AED dan exact?

Het is een draagbaar apparaat dat het hartritme door middel van elektrische schokken weer kan herstellen. Het mooie van dit apparaat is dat iedere volwassene het apparaat kan en mag bedienen en dat het duidelijke instructies geeft aan diegene die het apparaat bedient. Een AED vergroot de kans op overleving met maar liefst zeventig procent. De beste AED heeft de hoogst mogelijk IP waarde en heeft een mogelijkheid om zichzelf te testen.

Wat moet er gebeuren bij een hartstilstand?

Wanneer iemand een hartstilstand heeft, stopt het hart met pompen. De bloedsomloop naar alle organen ligt dan stil en dus is het van levensbelang dat er zo snel mogelijk wordt gestart met reanimatie. Terwijl iemand de reanimatie start (mond-op-mond beademing en hartmassage) en het noodnummer belt of laat bellen, kan een ander de AED gaan halen. De centralist van de alarmcentrale of de AED geven vervolgens exacte instructies wat er gedaan moet worden tot de ambulance ter plaatse is.

Een AED wat kost dat?

Bij Aed’s heeft u te maken met aanschaf kosten en onderhoud kosten gedurende 10 jaar. Na 10 jaar raden wij aan om een nieuwe AED aan te schaffen. De top 3 goedkoopste aed’s na 10 jaar gebruik zijn de:

Heartsine 350 P en Heartsine 360 P € 1429,- 

DefiSign LIFE AED € 1480,-  

Zoll AED Plus € 1489,