Ticnology
Image default
Hobby en vrije tijd

Tips tegen fruitvliegen

In de zomermaanden zal je het waarschijnlijk al zijn tegengekomen zijn. Kleine irritante vliegjes. Compleet onschadelijk en schijnbaar in oneindige nummers zijn ze vaak in de keuken te vinden. Hoe kun jij er voor zorgen dat jouw huis fruitvriegenvrij is? In deze blog zullen wij enkele stappen toelichten hoe jij kunt voorkomen dat er fruitvliegen in jouw huis komen en als je ze toch al hebt hoe je ze kunt bestrijden.

Voorkomen

Fruitvliegjes lijken uit het niets te komen maar het is goed mogelijk dat jij de reden bent dat ze in je huis zijn. Onwetend draag je ze je huis in de winkeltas met fruit of groente. Dit komt omdat fruitvliegjes hun eieren in rijp fruit of groente leggen. Er is dus een grote kans dat het fruit of groente dat je in de winkel koopt al fruit vlieg eieren bevat. Maar hoe kun jij zorgen dat jij geen vliegen je huis binnendraagt? Een van de beste dingen die je kunt doen is zorgen dat je als je fruit of groente koopt je het eerst wast en als het rijp is het in de koelkast legt. Anders loop je de kans dat de eieren van de fruitvliegjes uitkomen. Dus let goed op met rijp fruit.

Bestrijding van fruitvliegen

Er is een grote kans dat het waarschijnlijk al te laat is als je deze blog leest en je huis vol is met fruitvliegen. Gelukkig bestaan er genoeg methodes die je kunt toepassen om fruitvliegen te bestrijden. Door al het fruit dat kan worden gebruikt om eieren te leggen te wassen en in de koelkast te leggen. Let er ook op dat je de vuilniszakken vaak genoeg leeghaalt. Een van de betere manieren van fruitvliegbestrijding is door een fruitvliegenval te gebruiken. Deze vallen zijn klein en je kunt ze makkelijk aan de zijkant van je vuilnisbak bevestigen.

https://outathome.be/product/fruitvliegenval/