Ticnology
Image default
Bedrijven

Een mooi dak van riet

Het geeft je huis uitstraling en luxe, een rieten kap. Vroeger was het meer voor de armen maar tegenwoordig is het juist in het luxere woonsegment helemaal hip om een rieten dak te laten leggen. Vaak worden rietdekker gezocht om zo’n mooi rieten dak te laten leggen maar wat zijn je mogelijkheden? Het is natuurlijk goed om dat van te voren al te weten.

Zo hoef je je tegenwoordig niet meer zo druk te maken om de brandveiligheid van een rieten dak. Waar een rieten dak vroeger erg brandgevaarlijk was, heb je tegenwoordig meer dan genoeg opties om te zorgen dat een rieten dak in wezen eigenlijk net zo stevig is als een gewoon dak van meer reguliere materialen, zoals dakpannen en/of beton.

Tegenwoordig wordt er bovendien vaak gekozen voor een gecombineerde constructie waarbij behalve van riet, ook nog gebruik wordt gemaakt van dakpannen. Deze dakpannen verdwijnen uiteraard netjes onder het riet, dus in het uiteindelijke resultaat zie je vrijwel niets meer terug van de dakpannen eronder. Waarom dit gedaan wordt? Om het fundament van het dak te verstevigen. Door dit te doen heb je een steviger dak, dat dan bovendien natuurlijk ook weer een stuk langer mee gaat.

Ook over de brandveiligheid hoef je je tegenwoordig ook niet meer zo druk te maken, daarmee is het namelijk ook een stuk beter gesteld. Tegenwoordig zijn er diverse methoden om daken brandvriendelijk te maken, maar bij een rieten dak is de beste manier om dit te doen, het impregneren van het dak. Dat vertraagt vlammen, mocht er toch brand uitbreken. Ook wanneer je de constructie met de dakpannen op je dak hebt liggen, draagt dit ook bij aan de brandveiligheid van je huis. Al met al is het dus voor veel mensen een goede optie om eens na te denken over het laten leggen van een rieten dak.

Voor meer info : http://www.rietwerk.nl/